Tag nu bare noget normalt tøj på, selvom det er søndag

Kære B,

Jeg er 100% mest bange for at ridse mit nye køkken. Egentlig tænkte jeg at jeg skulle have et ”madværksted”, hvor jeg kunne stå hele weekenden og sylte ting og bage og koge og stege og alt muligt.

I stedet har jeg fået en slags instagramkøkken jeg nærmest ikke tør bruge.

Jeg håber dog at komme efter det. Selvom salat er sundt er det jo fjollet at leve af det resten af vores liv, fordi det er det der slider mindst på køkkenet.

Du har ret. Mit krop fungerer på samme måde. Nogle gange beslutter min krop sig for lige at kaste 3-4 kilo. Fordi den synes det er LOL når jeg får hængerøv i mine jeans. Når jeg tager de tabte kilo på igen, sætter de sig dog på maven. Man burde mene at de skulle være smarte nok til at finde tilbage hvor de kom fra?!

Shit, hvor er jeg glad for at det der mælkeshow (no pun) er overstået. Aldrig mere MME, aldrig mere vandeksem af at skylle flasker, aldrig mere amme-bh’er, eller lækkede bryster, eller børn med forstoppelse fordi MME.
Glæder du dig også til den del?

VOKSER DU SELV? Gør du seriøst den slags mod dig selv? Det lyder fandeme skrækkeligt. Som med plaster. Bare endnu værre. Jeg kan godt lide din holdning til kropsbehåring. Gør det sig også gældende for ben og armhuler?

Det er jo det der er problemet med fitnesstøj chill. Man gør det ude i byen. Fordi signalet er at man er fresh fra fitness eller hva? Og hvis man er, så burde man altså tage et bad og skifte tøj, ellers er det skide uhygiejnisk. Hvis signalet er at man lige happer en hurtig brunch og så ræser i fitness bagefter, så er det jo bare urealistisk. Tag nu bare noget normalt tøj på, selvom det er søndag.

Jeg er ikke specielt bange for crossfitters. Jeg bor i provinsen. De findes vist ikke rigtig herude. Jeg kan egentlig godt lide mit fitnesscenter. Men mest kan jeg bare godt lide at dedikere 1,5 time til mig selv et par gange om ugen. Det der med at få ryddet på i hjernen, og brugt kroppen. Jeg bliver så rolig og afbalanceret af det. Altså… Sådan da.

Jeg har ikke ondt af dig og dine løbesko, så må du jo bare holde mund med den slags. Men man gider heller ikke sige at ens hobby er doughnuts og Kardashians.

Har løbeskoene været afsted endnu? Ingen pres, men vi er halvvejs?

HAPPY BOYFRIEND BIRTHDAY. Eller, du ved. Tillykke med at have fundet én der kan stå din pms igennem. Det er faktisk den bedste slags kærester. Du er ikke ligefrem ved at bruse over med detaljer om din nye mand. Som vi aldrig nogensinde kalder ham igen. Medmindre I rent faktisk gifter jer. Jeg er allergisk overfor ”manden min” og den slags verbale overgreb.

Det er jo en ret fin begrundelse for at ville føde igen. Og jeg forstår godt du gerne vil vente, hvor lange udsigter har uddannelsen?  Hvor lang tid tager den slags?

Jeg freaker lidt ud ved tanken om flere babyer. Jeg har virkelig virkelig ikke lyst, og folk tror ofte at det er ok at fortælle mig at ”I da godt kan få én til”. Det skal vi ikke. Ved du godt at babyer overhovedet ikke har en skid rutiner? Det stresser mig helt vildt at jeg aldrig ved hvad en babys næste move er. Så vi nøjes med to, også fordi Viola er vanvittig for fire.

Jeg forstår dig ikke. Du vokser din yoni, men udsigten til smertelindring hylder dig ud af den? Vi to har HELT forskellige vurderinger af hvornår en smerte er det værd.

Ja, det gør jeg faktisk. Samarbejder godt med min krop. Eller… Jeg er meget i den, jeg kan mærke de underligste ting, og så kontrollerer jeg den for resten. Men jeg kan egentlig godt lide mit hylster. Det er godt nok.

Samarbejder du generelt med din krop? Barnefødsler undtaget.

– C

Jeg er stolt af endelig at kunne sige, at jeg løfter vægte.

Kære C,

Jeg er uenig. Nogle slags placebo skal man netop betale rigeligt for, før det er godt. Eller, hvis man gerne vil at de andre ikke kan se at det er placebo. Jeg taler her om fx hår-extentions, spraytan og kunstige negle. Bh’er not so much måske, men nu er der også delte meninger om hvorvidt 239 er en formue eller ej. For mig afhænger det 100% af humør. Men jeg behøver dem ikke nej, det er ærlig talt også bare noget jeg bruger for at få kavalergang. Mine bryster er nemlig sådan nogle der sidder halvvejs ude under armhulen, hvis ikke de får lidt hjælp til at mødes på midten. Man skulle næsten tro, at de ikke kunne lide hinanden.

Velkommen til Pinterest, the quote-edition.

Jeg tror i øvrigt at lighed er det endelige mål for feminisme, men der findes altid nogle der fniser ned i skægget og kalder feminister for feminazis, og siger, at vi bare vil have bedre rettigheder for kvinder – og gerne bedre end mænds. Man kan aldrig blive helt fri for idioter.

Er i tvivl om hvad lycra er. Er det ikke bare det alting afslapningstøj træningstøj er lavet af? Hvad fanden skal de ellers løbe i? Pelsjakker og jeans?

Altså, jeg er jo typen der går halvvejs i panik hvis ikke jeg kan fjerne min sminke inden jeg skal sove, så den slags sker ikke for mig (længere). Men jeg elsker kvinder der har en helt, helt tydelig kant af foundation på kæbelinjen, og 4-5 farvetoner forskel på hals og ansigt. Kan de ikke selv se det? Tror du, at de trænger til bedre lys på badeværelset?

Hvad bruger du af make-up?

Sygeplejeuniformer er grimme as fuck, det ved alle, undtagen liderlige mænd, som har glemt hvordan en ægte sygeplejeuniform ser ud og i stedet tænker på de der små kjoler man kan købe på diverse shady websites. Det kunne lige ligne dem at være anti-vaxxers, de har ihvertfald lige store mængder jord i hovedet. But don’t worry, SSI troede også at vi var anti-vaxxers indtil Anton næsten var 3 fordi den der 15-måneders vaccine trak ud. Men de er jo for fucks sake syge hele fucking tiden i alderen 1-3 år!!!

Jeg fik faktisk kylling til aftensmad på bøf og blowjob-dagen. Men jeg havde ikke selv lavet det, og det kan sgu også noget (og nej, ingen fik blæst i blæseinstrumentet. Ikke af mig, ihvertfald).

Du har ret. Det var dumt planlagt, men jeg elsker fødselsdage og blev lige grebet af stemningen. Det er snart maj og jeg tror jeg godt kunne bruge noget opmuntring i den måned, just ‘cause who couldn’t. Og så kan det være at jeg kan afslutte dagen med at hoppe på trampolin uden at pisse på den også.

Det går okay med den kugle dér. Jeg er stolt af endelig at kunne sige, at jeg løfter vægte. Og så får jeg støvsuget virkelig meget, fordi jeg ikke ved hvad jeg ellers skal lave mens jeg går rundt med den oppe herhjemme, og jeg tror ikke den virker hvis man bare slænger sig i sofaen? Men jeg er øm. Forhelvede. Det føles lidt som om jeg er blevet knaldet godt og grundigt, men uden rigtig at være blevet det og det er tarveligt, for man bliver faktisk lidt lystig at af gå rundt med den (Okay, jeg gør – jeg. Jeg ved ikke med alle andre. Det er ikke et hold, man kan gå til og udveksle erfaringer. Tænk at gå til Yoni).

Det er en blessing at være gravid, hva’? Savner du det?

– B

Cunnilingus og … Carbonara?

Kære C,

Jeg er altid ude på barrikaderne, men jeg brænder sjældent bh’er. Det er de simpelthen for dyre til. Til gengæld har jeg intet problem med at gå rundt uden. Det er fordelen ved en b-skål. Den har ikke rigtig brug for støtte og jeg får ikke ondt i ryggen af at lade dem hænge (har btw både bh’er i b, c og d-skål, så who the fuck knows hvilken størrelse bryst jeg har).

Jeg er feminist. Og feminisme er – for mig ihvertfald (kan man sige det? At feminisme er noget andet for mig, end det er for andre?) – en masse andre ting end at nægte at lave aftensmad til sin mand eller nægte at barbere ben eller nægte at tage sminke på. Jeg tror feminisme er, at man selv bestemmer de her ting, på tværs af køn. Men det ér en mans world, patriarkatet er jo en social struktur domineret af mænd, det betyder bare ikke at man per se hader mænd. Jeg gør i hvert fald ikke.

Problemet med at du godt kan lide at dulle dig op og skeje ud og føle dig smuk er vidst nok at når du føler dig smuk, så er du smuk for mænd? Altså, at skønhedsindustrien rettet mod kvinder primært er skabt for mænds skyld.

Det er virkelig feminisme 101 det her, og jeg tror jeg skal genlæse mine feministbøger før jeg udtaler mig yderligere… Engang var jeg ret skarp, nu er jeg mere sådan “fuck off, you’re not the boss of me” imens jeg læser til sygeplejerske, som er noget jeg ikke kan skrive på tinder uden at få utallige vamle beskeder med tilbud om at jeg godt liiige kan nurse en mand. Jo jo, jeg kan da godt tage min kasseuniform på og stikke et langt rør op i din penis, så du ikke selv behøver urinere, hvis det er? Alternativt kan du beholde det meste af dit tøj på, og så kan jeg øve mig i at give dig vacciner. Jeg ser lige, om jeg kan støve en vaccine mod at være klam op. Måske de har dem på lager i feministernes højborg.

Jeg tror i øvrigt altid jeg har været feminist, det er bare først de senere år jeg er blevet rigtig bevidst om hvad det egentlig vil sige og kan genkende bevægemønstrene af forskellig slags.

And who gives a shit hvad dato det er. Lugt til mælken om den er sur, og hver dag er der kvindekamp. Bortset fra dagen hvor mænd kræver bøf og blowjobs, som pendant til valentines day som af en eller anden grund er blevet til kvindernes dag. Hvem fanden har besluttet det? Hør, i alle forhold jeg har haft, har manden modtaget flere blowjobs og jeg har stegt flere bøffer til ham, end han nogensinde har givet mig blomster, så jeg tror jeg vil indføre cunnilingus og … any suggestions? Carbonara? Det kan med fordel falde d. 14. december, for det er min fødselsdag.

Og nu emnet alligevel roder rundt nede omkring mit understel, så vil jeg lige nævne, at jeg har købt en bækkenbundskugle og jeg ser frem til igen at kunne hoppe på trampoliner.

Kan du hoppe på trampoliner uden at pisse lidt i buksen?

– B.

Arbejder deltid og fjerner hår på hele kroppen

Kære B

Glædelig kampdag! Skal du på barrikaderne? Ud og brænde bh’er?

Personligt er det eneste jeg skal brænde af, nok penge. Jeg har øje på nogle mighty fine urtepotteskjulere, en lille violinfigen og en monstera obliqua  jeg har hjertet længe. Så nu gør jeg det sgu. I feminismens tegn. Eller det der.

Egentlig er det lame at jeg joker sådan. Jeg ser helt klart mig selv som some kinda feminist. Måske ikke som den gamle skole. Jeg kan dårligt med at patriarkatet som en definition på alt det onde i verden, og jeg bliver skide sur når kvinder shamer kvinder for de valg de tager i deres liv, både når det gælder udseende, job, børn osv.

Der er ingen andre end mig, der bestemmer om jeg skal vokses fra navle til lænd – altså det vil jeg ikke. Fordi fuck. Om jeg vil have 0 eller 9 børn – altså det vil jeg ikke. Fordi fuck. Om jeg skal gå hjemme og bage boller eller arbejde 60 timer om ugen.

Jeg synes det er SÅ antifeministisk når kvinder begynder at fortælle andre kvinder, på hvor mange måder de lever deres liv forkert.
Og jeg føler måske nogle gange at de gamle feminister ser ned på mig. Måske fordi jeg ikke synes at det er de samme sager der er vigtige? Måske fordi jeg insisterer på at man godt kan være en slags feminist, selvom man lige har betalt 2 rate på sine købte plastiskbryster, arbejder deltid og fjerner hår på hele kroppen.

Jeg synes sagtens man kan skeje ud, gøre sig lækker og flirte, uden at ligge under for et patriarkalsk heteronormativt kvindesyn. Jeg kan bare godt lide at flirte, og føle mig smuk, okay?

Men jeg kan ikke lide når mænd (eller kvinder, bevares) føler de er berettigede til min krop, eller min opmærksomhed eller min tid.

Vi skal lære vores børn at de aldrig nogensinde har RET til et andet menneske. Det er ikke sådan den slags fungerer.

Mens jeg skriver det her får jeg lidt præstationsangst. Det er jo ikke ligefrem en stor og forkromet sandhed om feminisme anno 2018. Men, måske man godt kan synes at ligeløn, barsel til mænd, kvinders ret til egne kroppe er fede ting, alle burde have, mens man bare lever et normalt og barberer sine ben og henter sine unger i børnehave?

Er du feminist? Det tror jeg du er. Det ved jeg du er. Har du altid været det?

Jeg håber for resten at din tømrer er færdig med dit badeværelse og at dit vindue igen kan lukkes.

… Jeg har så lige opdaget at det er d. 7 i dag. Jeg var SIKKER på det var d. 8. Men nu får du altså det her skriv alligevel. Jeg gider ikke slette og starte forfra, og desuden sker der ikke noget ved at strække kampdagen en smule. Men måske ikke så meget som Netto gør det med påsken, dét er i overkanten.

Egentlig er det godt nok at det kun er d.7. Det betyder at mælken derhjemme, ikke er for gammel alligevel. Det sure med det søde, ikk *blinke emoji*

God kampdag i morgen B. God sofadag i dag <3

Not how it works

Kære C,

min weekend var der. Den kom og den gik, og hele tiden har der stået et vindue åbent på badeværelset, som en eller anden håndværker har åbnet og glemt at lukke og nu er frosset fast. Hold nu kæft, hvor er der koldt. Og så kunne jeg jo bare lukke døren ud til badeværelset, men det kan jeg faktisk ikke nej, for dén dør står midt i min stue, fraskilt fra sine hængsler. Men i det mindste skal jeg ikke tisse i hækken. Har I fået styr på toiletvognen?

Og YAY Viola! Får I sovet om natten, eller vågner hun alligevel?

Jeg er ikke Clooney-fan, må jeg indrømme. Jeg havde sgu også taget kaffen over ham, just saying. Har selv gjort lidt googling og kan konstatere, at medmindre vi lander et sponsorat, så flytter der ikke en Nespresso ind hos mig anytime soon.

Der er vel ikke rigtig nogen definition på, hvornår man som par har været igennem nok shit til at kunne krydse af i “modgang”-feltet? Så kan man stå der og vurdere, at man har opfyldt samtlige kriterier til at kunne sige, man har været i nok modvind, og derfor er forholdet testet grundigt igennem, og så kan man lige evaluere derefter. Not how it works. Men hvad end det handler om medgang eller modgang så skal man huske at holde fast i hinanden, så man ikke pludselig befinder sig helt forskellige steder i livet.

10 år er fandme længe. Fuck me good, 10 år er lang tid… For 10 år siden var jeg jo like, 10 år gammel! (eller, 17, men min hjerne er i benægtelse. For 30 år siden var vi i 70’erne, and that’s that).

Jeg har været igennem fasen hvor folk spurgte, om jeg snart skulle finde en ny mand, men nu har de vidst givet op. Det har jeg egentlig også selv lidt. Kærligheden skal nok komme, men jeg har simpelthen så flossede kanter, at jeg også tror at jeg er ret svær at indlede et forhold til og nu til dags er der jo ingen der gider lægge energi i noget, som ikke bare er nemt. Og efterhånden, ikke? Så ved jeg sgu knap om jeg orker flere folk i mit liv.

Min blære er cirka 80 år gammel. Skal ihvertfald ofte tisse om natten, men ved også at det hænger sammen med den liter vand jeg gerne drikker mellem aftensmad og til jeg går i seng. Det er simpelthen den dummeste vane, men jeg er *så* tørstig om aftenen. Ville overhovedet ikke fungere med skurvogn. Eller hæk. Så tog jeg nok ble på.

Vi kan sagtens aftale at du laver mad, og jeg spiser den. Det er faktisk sådan jeg helst vil have det. Men jeg vil også gerne være i køkkenet imens, hvis jeg må sidde på bordet og drikke vin. Ja? Glæder mig til køkkenfest i juni-juli-stykker. Men hvorfor tager det så lang tid?

Det går faktisk udmærket med ikke at give så mange fucks (som jeg plejer). Det bunder meget i at jeg giver flere fucks for mig selv, og færre fucks for hvad andre så tænker om dét, og selvom det er svært lige nu, så skal det nok blive godt på sigt. Er dog gået i stå med bogen cirka halvvejs fordi mit hoved er helt fyldt med pensum fra studiet og det eneste det kan rumme når jeg ikke enten læser eller er afsted, er at se KUWTK og swipe på tinder.

Skal vi tale lidt om min pludselige interesse for lyserød/rød kombinationen? Da folk først begyndte at kombinere skøre farver og kalde det “colorblocking” tænkte jeg, at de var sindssyge. Nu kan jeg ikke få nok. Turkis/gul er også en favorit. Overalls får du mig dog aldrig i (vend evt. lige tilbage om 3 år og se om jeg overholder det).

– B.